BPA og Empowerment

med Ingen kommentarer

Empowerment er et begrep som benyttes i ulike sammenheng sammen med BPA. Sitatet under viser empowerment i en annen kontekst, men det viser at begrepet empowerment med rette er koblet til BPA.

BPA handler jo om frigjøring, om muligheten til selv å ta ansvar, og OptimalAssistanse tilbyr seg å være folks støttespiller. Vi deler vår mangeårige kunnskap og erfaring, tilbyr verktøy i form opplæring og skreddersydde løsninger, og inngår forpliktende samarbeidsavtaler.

“Walking in Partnership.
Essensen av Mother Courage sitt fattigdomsprosjekt i Uganda er erkjennelsen av hvem de som bor i forhold med fattigdom, sykdom og vold virkelig er. De er ikke hjelpeløse ofre som venter på å bli frelst av oss. De er kreative, hardt arbeidende, intelligente og powerfulle kvinner som, når gitt en sjanse, kan bli frigjort fra den dype urettferdigheten som holder dem tilbake.

Når mennesker arbeider i et miljø av kjærlighet, respekt, verdighet, solidaritet og tålmodighet, med empowerment, skjer det noe. Du kan føle forskjellen i løpet av de 5 årene vi har vært partnere. Det er en positiv energi, en følelse av hensikt og en reell tro på at mennesker kan forbedre sine liv.
Vårt partnerskap er ikke om å hjelpe eller redde mennesker. Det handler om å slippe løs kraften i mennesker t7i48il å ta ansvar for sin egen fremtid, og gå i partnerskap med dem som forplikter seg til denne reisen for seg selv.”

– lånt fra Bitten Schei, Sosial entreprenør i Mother Courage