En flott BPA-nyhet før påskehelgen

med 1 kommentar

 

Endelig! Regjeringen og Gahr Støre holder sitt løfte fra januar i år: rettighetsfesting av BPA før snøen er borte.

Vi er mange norske borgere som nå kan puste ut og slippe jubelen løs. Kampen for frihet, – som for svært mange avhenger av tilgang til BPA, er over den tøffeste kneika. Gratulerer!

Mange er kjent med Wenche Olsen (Ap) som sitter i helse- og omsorgskomiteen. Wenche Olsen holdt innlegg på OptimalAssistanses BPA-fagdag høsten 2011 og hennes gode kunnskaper vitnet om at hun ville kjempe for en rettighetsfesting av BPA. Dette holdt stikk! Tove Linnea Brandvik (Ap), Karin Andersen (SV), og leder for Helse- og omsorgskomiteen Bent Høie (H), må også nevnes som viktige støttespillere når det gjelder BPA.

Forslaget til rettighetsfesting innehar som ventet begrensninger. De viktigste er:

 1. Retten gjelder kun personer som har mer enn 25 timer med tjenester.
 2. Retten gjelder kun personer under 67 år.
 3. Dersom det blir vesentlig dyrere med BPA enn kommunale tjeneste, har en ikke rett til ordningen.
 4. Vedtak om støttekontakt eller nattevakt gir ikke rett til BPA. Unntaket er personer som har vedtak om heldøgns tjenester.

Loven om rett til BPA blir dessverre ikke optimal i første runde, men ingen får dårligere tilbud etter rettighetsfestingen. Mange vil nå få flere valgmuligheter, og forhåpentligvis så blir det både enklere og raskere og forbedre loven når flere innser hvor mange gevinster som kan høstes når folk selv får ta ansvar. Likeverd er lønnsomt!

Les nyheten i Aftenbladet

Les også “Høring – Endringer i pasient- og brukerrettighetsloven – rett til brukerstyrt personlig assistanse (BPA)”.

Vi kommer tilbake med med mer informasjon om denne nyheten etterhvert som brikkene faller på plass. Det blir svært spennende å se hva rundskriv, forskrifter, etc vil se ut ..

I OptimalAssistanse benytter vi anledningen til ønske alle våre kunder, personlige assistenter, og samarbeidspartnere en deilig påskeuke. Vi holder kontoret åpent frem til onsdag 27. mars kl 13, men vi er som vanlig å treffe på epost og telefon alle øvrige dager fra kl. 10-24.

Én kommentar

 1. Avatar
  Terje Marøy
  |

  Offshore Dykker Unionen og Stigmavakta har avgitt felles høringsuttalelse; Visjonsløst og fordomsfullt lovforslag.
  http://stigmavakta.no/hXGXCm27HWZ7.6.idium