Kirsti Cath Dahle er død

med 4 kommentarer

KCD-til-minne-1Kirsti Cath Dahle, medeier og fagsjef i OptimalAssistanse AS døde natt til mandag 07.12.2015. Hun sovnet stille inn etter lengre tids sykdom. Kirsti ble 55 år gammel.

Kirsti var en levende og sterk kvinne som vil bli svært savnet. Hun hadde et stort nettverk i hele Norge, og betydde mye for mange. Hun var en markant personlighet i miljøet som jobber for funksjonshemmedes rettigheter og frihet, spesielt innenfor hennes hjertesak, Borgerstyrt Personlig Assistanse.

Som forkjemper for BPA, rådgiver i Uloba og senere gründer av OptimalAssistanse, er det ikke få liv Kirsti engasjerte seg personlig i. Enda flere lot seg inspirere av henne på kurs, foredrag og utallige andre arrangementer hvor BPA og funksjonshemmedes rettigheter sto i fokus.

Det er med stor sorg vi, Kirstis kolleger i OptimalAssistanse, mottok budskapet fra hennes nærmeste. Vi har mistet en god kollega og en faglig kapasitet av sjeldent merke.

Kirsti startet OptimalAssistanse sammen med noen få medarbeidere i 2009. Hun var daglig leder frem til høsten 2013, og har etter det hatt stilling som BPA-fagsjef. Hun var drivkraften i en rivende utvikling i OptimalAssistanse, og fikk oppleve at bedriften hun startet i løpet av få år fikk over 300 ansatte og kunder over hele landet. Det gjorde henne stolt, og ga henne stadig mer pågangsmot for å kjempe for BPA i Norge.

Kirsti var en av de første i Norge som fikk Borgerstyrt Personlig Assistanse. BPA ble en nøkkel til frihet i Kirstis liv, og den muligheten ønsket hun å gi videre. Hun bygde opp OptimalAssistanse basert på sine idealer om likeverd og individets rett til å leve sitt liv på egne vilkår.

Kirstis høye ambisjon var å gjøre OptimalAssistanse til den beste samarbeidspartneren for mennesker med bistandsbehov i Norge. Vi i OptimalAssistanse kommer til å videreføre dette arbeidet i Kirstis ånd. Hennes brennende engasjement, høye kvalitetskrav og gode humør er verdier som vi tar med oss videre.

Vi lyser fred over Kirstis minne.

Kirsti Cath Dahle foran OptimalAssistanses lokaler i Inspiria Science Center i Sarpsborg. Foto: Ole-Morten Vestby
Kirsti Cath Dahle foran OptimalAssistanses lokaler i Inspiria Science Center i Sarpsborg. Foto: Ole-Morten Vestby

4 kommentarer

 1. Avatar
  Knut Sparhell
  |

  Jeg, som styreleder i OptimalAssistanse AS, vil understreke hvor stort tap dette er også for oss som bedrift, og den dype sorg som nå gjør seg gjeldende i styret, ledelse og blant medarbeiderne. Likevel vet jeg at vi har kraft til føre videre den verdifulle arven etter Kirsti Cath Dahle. Hennes sjel er og forblir en del av selskapet vårt.

 2. Avatar
  Knut Sparhell
  |

  Kirsti Cath etterlater seg nær familie, som sin egen mor, sin brors datter, to søstre og deres barn og barnebarn. Min medfølelse i særdeleshet til dem, om enn hun også er et stort tap for mange andre ganske nærstående personer, meg selv så inderlig sårt inklusive her.

 3. Avatar
  Knut Sparhell
  |

  Takk for alt vi har hatt, delt, kranglet om, opplevd og skapt og ikke minst fått til sammen gjennom alle disse år, kjære Kirsti. Det var ikke det du kjempet mot gjennom et langt liv som tok deg til slutt, Kirsti, men dette, det som snek seg på fra uventet hold. Vel, så fikk du til slutt rett i at du ville ta farvel før meg, men, som vi nå vet, ingen kan forutse verken måten eller tiden. Men fy flate, du var tøff til det aller siste! Du har fått fred, og vi andre må forsøke forstå det skal være mulig å komme videre, uten deg. Det du har skapt vil og skal leve videre, i din ånd, så langt vi er i stand til å sørge for det. Vi er mange, mange som står i takknemlighetsgjeld til deg.

 4. Avatar
  RuFo
  |

  Hvil i fred Kirsti <3
  Jeg har kjent deg siden 1993, og vil savne deg stort!